NeoPro

Wie is Neopro?

Neo Pro is een Nederlandse DJ uit Amsterdam. Ze draait voornamelijk underground Tech-house, Deep-house en ook minimal style.

Waar het begon

Zoals vrijwel elke dj, begon het allemaal op de slaapkamer met een pickup en wat vinyl. Neopro (1964) haar eigen naam is Leonie, was al op jonge leeftijd bezig met muziek. Zelf zat ze op pianoles, maar daar was ze nou niet echt gemotiveerd in. ze leerde alleen klassieke stijlen en dat vond ze toen nog niet zo interessant. Ze vond het draaien van popmuziek veel leuker.

CD speler

Toen Leonie 15 jaar was kwam de eerste cd-speler op de markt. Het digitale geluid vond ze zo verrassend en zag ook meteen mogelijkheden om hier verder haar dj carrière mee aan te gaan. Met 2 cd spelers en een mengpaneel begon ze lekker te mixen. Eerst nog disco, maar toen de house muziek haar intrede deed ging ze echt los. Wel altijd lekker in de underground scene blijven hangen.

Volgens Leonie is creativiteit haar drijfveer en niet de verdiensten. Ze wil dan ook geen geld voor haar optredens. Ze draait datgene waar ze zelf zin in heeft op dat moment. Geld zorgt er alleen maar voor dat anderen eisen kunnen gaan stellen en dat pas niet in haar draaistraatje.

Nog digitaler

Later toen de digitalisering zich doorzette in de muziek is Neopro helemaal overgegaan met het mixen van tracks via de laptop, software en een console. Ook haar richting ging steeds meer de kant op van tech-house, deep en minimal. Wel altijd met een soul-klank op de achtergrond. Het moet opwindend blijven. Digitale muziek kan ook heel kil zijn, soul-klanken zorgen voor een warmte in een dj-set.